Ta med medarbetarna till Mallorca

Att ordna ett bra företagsevent för de egna medarbetarna blir allt svårare. Det är inte så enkelt att få oss svenskar uppspelta över något längre, för vi har redan provat på det mesta i aktivitetsväg eftersom olika teambuildingaktivteter har varit på modet länge. Det finns dock något som alltid funkar och som alltid skapar en viss avund bland bekanta. Och det är när företaget där man jobbar bjuder sina anställda på intern konferensresa utomlands. Det är något som fortfarande ses som väldigt lyxigt, att få åka iväg till ett varmt ställe och få lite sol på näsan samtidigt som man jobbar lagom mycket.

Så vart ska man då åka med alla sina anställda. Delvis beror det förstås på hur många anställda man pratar om. Är det bara runt 10 så kan man åka i stort sätt vart som helst, men man ska nog passa på att åka till de där små och mysiga ställena som man fortfarande kan göra när man inte är fler än så. Hyr till exempel ett hus i närheten av Puerto Dé Soller eller Puerto Pollensa på Mallorca. När man hyr ett hus tillsammans får man automatiskt ut så mycket mer av resan än bara själva konferensen i sig. När man bor ihop under ett par dagar gaddas man ofta samman på ett sätt som är omöjligt om man bor på hotell i en storstad.

Är man uppåt 20-30 som ska resa bör man nog istället satsa på en lite större stad. Barcelona är en sådan stad som har blivit omåttligt populär som både weekendresmål och som konferensresmål. Här kan man bo bra och prisvärt mitt i stan och den stora gruppen kan utan problem hitta restauranger som kan husera allihop. Man kan också dela upp sig i 2-3 grupper och göra olika saker i stan. Det finns gott om tips på vad man kan göra i Barcelona, så gör ett program där medarbetarna själva kan få välja lite vad de vill hitta på.

Om man har en strikt budget och är många anställda ska man kika på de lite billigare länderna, det vill säga oftast de som inte har Euro. Ett sådant land är Polen. Hit är det både billigt att flyga och billigt att bo. Och samtidigt finns det vackra städer som Warszawa som utan problem kan tävla med Barcelona när det gäller utbud och arkitektur.

Så vart planerar ni att resa på företagsevent med medarbetarna? Berätta mer i kommentarerna nedan!